Linnéas och Matildas blogg

Fem månader av äventyr

Linnéas äventyr i Amazonas, del 2

Publicerad 2014-04-10 05:06:30 i Allmänt,

Lite oroligt var det att ta skuttet ner från La Paz höjder på 4000 m till 200 m och Amazonas igen på fredag. Hur hade det gått för Linnéa? Hade allt funkat eller skulle vi behöva tänka om? Oron släppte direkt när jag möttes av en mycket nöjd Linnéa som berättade att hon fått in sin 100:e fjäril idag och att allt löpte på fint! Hon berättade också att hon trivdes kanonbra, och det skulle bli lite jobbigt att lämna skogen för La Paz igen. Bara för mig att njuta och hjälpa till att jobba med fjärilarna hela helgen alltså precis som planerat. Skönt!

Morgonrutinerna bestod i att fylla på med nya bananer och kolla om några fjärilar gått i fällorna. Kort lunch sedan ut igen och ta hand om huvuddelen av fjärilarna som kom senare under eftermiddagen. På kvällen berättade Linnéa för alla turister om projektet och utbildade guiderna om fjärilar, alla var intresserade av vad hon höll på med. Kort sagt, projektet verkar ha funkat precis som vi ville med ett utbyte åt alla håll, förutom det vetenskapliga värdet förstås. Vi hann också att ta lite natturer och en tur för att skåda arapapegojor!

/Kalle

Bananpreparering under insyn av Wilson, vår kock.
Linnéa trivs rätt bra i skogen!
Fjärilarna trivs med Linnéa också.
Kalle Anka på julafton!
En tur i natten...
Snygg utsikt över nationalparken där ett par aror också flög förbi. Skön upplevelse!
Värsta hårdingen i regnskogen!
 
Och så en liten hälsning!
 

Kommentarer

Postat av: Moster Ate

Publicerad 2014-04-10 13:34:35

Vilka fantastiska bilder. Jätte fint vad du sysslar med.

Postat av: Adaleta Bojadzic

Publicerad 2014-04-13 15:37:56

Hej Linnea!
Jag och Edo har tittat på alla dina fina bilder.Det är jätte spännande det du gör, och där du bor.Fantastiska bilder på naturen och fjärilar.Hoppas det är bra med dig och önskar dig roligt i forsättningen, med ditt forskning.
Hälsning från Edo och Adaleta!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela