Linnéas och Matildas blogg

Fem månader av äventyr

Påsk i Pampas

Publicerad 2014-04-23 01:41:50 i Allmänt,

På onsdagen kom Matilda och Kalle och mötte upp Linnea i Rurrenabaque, ett otroligt härligt återseende! Nu är vi äntligen tillsammans igen:) När alla var redo satte sig Ismael bakom ratten och börjde vår 3 timmar skumpiga bilfärd mot Pampas. I bilen bjöds det på pizzabullar som Linnea hittat på ett underbart bageri i Rurre, Matilda hade även tagit med en påskhare i choklad till Linnea som var himla god. Dock kände sig Linnea lite dålig (vilket senare utvecklades till mycket dålig) och kunde inte njuta fullt ut av den goda chokladen.
 
Pampas och djugeln skiljer sig avsevärt åt, pampas är mer savann medan djungeln är tät skog. Under regnperioden är vattenståndet högt i pampas och man tar sig runt med båt i ett virrvarv av kanalsystem. Jätte mysigt och avkopplande. Så när bilen inte kunde ta oss längre hoppade vi ner i båten som tog oss till lodgen. Denna lodge är relativt ny och kändes väldigt lyxig:) Efter lunchen åkte vi ut för att bada med de rosa floddelfinerna, två lika vattenskraja brudar skulle bada med delfiner och allt annat som kan finnas i det grumliga vattnet, slutade med massa skrik och skratt. Kanske inte det coolaste framträdandet vi gjort men Ismael tyckte det var väldigt kul. Vi blev coolare med tiden! Vi tog oss ett dopp med dessa underbara djur nästan varje dag och det var en fantastisk upplevelse att få ha dem runt benen, känna på deras kroppar och stoppa in handen i munnen och känna på deras tänder. Efter delfinerna fortsatte vi med båten för att leta efter olika djur och njuta av omgivningen. Linnea började nu bli allt sämre, den dåliga magen hon haft under 1 vecka började nu förvandals till helkass mage. När vi kom tillbaka på kvällen efter en underbar solnedgång blev allt bara värre och Ismael gav henne någon tablett. Vad den tabletten innehöll vill vi nog inte veta "Linnea du har bakterier i magen och allt måst dö", allt dog! Hon vaknade på natten för att gå på toa, 20 m utanför huset får hon nästan krypa till toaletten för att inte svimma ute på marken. Efter att ha planerat fallet på toan svimmar hon på golvet efter att hon vaknar blir det ett långvarigt toaletthäng innan hon förmår sig att ta sig tillbaka till sängen igen. Men dagen efter var nästan all energi tillbaka igen, toppen tablett:)
 
Dag två började väldigt tidigt, speciellt för Linnea som legat halva natten på toan. Vi tog båten kl 06 för att komma ut på floden och se soluppgången och höra Pampas vaka till liv, otroligt vackert. Efter frukost så åkte vi åter igen ut på floden för att ta oss till ett ställa där vi skulle leta efter anakonda, men tyvärr utan lycka. Vi kunde inte gå så långt för det stod en ko ivägen, som tydligen skulle vara aggressiv utan att visa tecken på det. Vi tror egentligen att Ismael hade en släng av koskräck, men alla är vi rädda för olika saker. Däremot såg vi lite apor, cajmaner, sköldpaddor och en mängd olika fåglar. Efter lunch tog vi oss tillbaka till bilen för att åka och leta efter sengångare och myrslok, dock såg vi inget av det heller. Men när skymningen och mörkret kom såg vi bland annat night monkeys. När vi kom tillbaka till lodgen hittade vi sjukt stora paddor, rena himelriket för vissa av oss:)
 
Dag tre vaknade Linnea med ett glädjerus, nu var energin tillbaka och allt var tipptopp. Efter frukost blev det en liten båttur som vanligt och så klart även ett delfinbad. Det var nog dagen med bäst delfinupplevelse, de kom så nära och höll sig kvar under lång tid. Alla av oss fick chansen att mysa lite med dem! Efter lunch tog vi oss med bil en liten bit till en sjö där vi fiskade piraya och njöt av den vackra solnedgången. Det blev många romantiska kvällar och mornar under denna resa:) Fiskarna blev sedan tillagade till middagen, jätte gott:)
 
Dag fyra skulle komma att bli en lång dag med stor variation av både djurliv och vegetation. Vi tog båten vid nio tiden för att bege oss uppströms, det skulle bli en båtfärd på unngefär 8 timmar. Vi åkte från pampas slätter mot mer djungel vegetation och fick komma riktigt nära ekorrapor, vi såg capuchin monkeys, red howler monkey, cajman, papegojor, sengångare och en mängd olika fåglar. En av våra bästa dagar. När mörkret kom slog vi upp våra tält och Ismael lagade mat åt oss, sjukt mycket mygg men det var kul ändå:) Dagen efter gick vi upp klockan 5 för att komma iväg i tid för att hinna tillbaka till lunch. Stjärnorna var fortfarande framme när vi startade. Mysig frukost i båten när solen började gå upp och hoppande delfiner i vattnet. Sedan tuffade det på tillbaka till lodgen där vi åt frukost och sedan återvände mot Rurre. Dock började det regna vilket innebär att vägen blir värre än vinterväglag, så klart körde vi fast i leran och stressen att hinna med flyget ökade. Men allt löser sig i Bolivia och det gjorde det även denna gång.
 
Efter 5 toppen dagar i Pampas lämnade vi nu djungeln för denna gång, Linnea med en lite större klump i hjärtat än de andra två. Men tiden här har varit underbar för oss alla:)
 
Lite fina bilder
En del av bilderna är tagna av Kalle
Mosad men god chokladhare- Glad Påsk:)
En liten Capybara
Chill i hängmatta när det är som bäst
Denna lilla cajman låg och solade utanför vår stuga när vi kom till lodgen
 
Capuchin monkey
Matilda blir uppäten!
Så här ser det ut i Pampas
Den "livsfarliga"-kossan
Lite korta stövlar och ett stort leende så får man hjälp med mycket;)
Fotografering av ekorrapor
 
En av bilderna
Sjukt stark man!! En motor över axeln och bensindunken i handen, knappt så det märks.
Solnedgång efter pirayafiske, mys:)
Cool liten groda
Sengångarmamma med en liten bebbe:)
När vi kom längre upp i floden på vår långtur förändrades vegetationen och det blev mer djungelkänsla
Dagens bild! Ni ska bara veta hur många bilder vi har på vatten. Helt klart svårfotograferat djur
Ekorrapa
Red howler monkey
Yellow and blue macaw
Vår lösning på myggproblemet när vi övernattade
Lycklig Linnea- mindre lycklig padda
Lite svårframkomlig väg
 
Många turister stod bredvid och rökte, men inte vi:)
 
//LiMA
 
 

Kommentarer

Postat av: Amer

Publicerad 2014-04-23 07:39:50

Sjukt snygga bilder! Kul ni har det =)

Postat av: pontus

Publicerad 2014-04-23 09:09:35

Låter otroligt härligt. =)

Postat av: Kajsa KB

Publicerad 2014-04-23 19:12:53

oj vilka harliga bilder!! sag riktigt haftigt ut :)

Postat av: Ma Barbro

Publicerad 2014-04-23 19:34:26

Vilket äventyr ! Simma med delfiner ! Nästan uppäten! Gyttjebrottning☺️ Och så fick du , Matilda,se sengångare! Sverige kommer att kännas tråkigt när ni kommer hem .

Postat av: Moster Ate

Publicerad 2014-04-24 13:03:35

Livet kommer verkligen att kännas tråkigt när ni kommer hem! Men vilket äventyr ni båda har haft--sitter I minnet resten av livet:-)Bilderna har varit häftiga.

Postat av: Camilla Lövgren

Publicerad 2014-05-03 12:45:38

alltså haha, fan vad härligt ni beskrivit allt och fina bilder :D jag undrar dock vad bladen gör mot myggorna?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela