Linnéas och Matildas blogg

Fem månader av äventyr

Tobbe och Tiko

Publicerad 2014-04-06 00:04:00 i Allmänt,

Var precis ut och serverade kvällsmat till hundarna, och kom på att vi har ju glömt att visa bilder på "våra" kära gatuhundar som bor precis utanför vårat hus. Dom här två grabbarna var små valpar när vi flyttade hit men har ju hunnit bli ganska "stora" nu.
Det här med gatuhundar är ju något som har spårat ur här i Bolivia, och i många andra länder. Och inte är det konstigt heller, när man kan köpa hundvalpar och kattungar i kartonger på gatorna. En del hundar verkar klara livet som gatuhund ganska bra, men allt som ofta ser man tyvärr djur som är sjuka eller har skadat sig. Dom här hundarna får ju såklart ingen vård eftersom ingen äger dom, och det är hemskt att se dom lida. Tobbe här till exempel har varit mager ända sen vi flyttade hit, och ibland har han varit så snorig att han har haft svårt att andas. Den senaste veckan har han sett hemsk ut och fallit ur rejält, så nu får dom mat och vatten morgon och kväll i ett försök till att han ska överleva. Att ta med honom till en veterinär skulle nog inte funka då de inte är så vana vid mänsklig kontakt och han skulle nog få en chock om man lyfte in honom i en bil och tog in honom på en klinik (om det ens hade varit möjligt).
Men det är ju tyvärr så här det ser ut i landet, och vad vi hittat finns det endast en enda organisation i hela La Paz som tar hand om herrelösa djur. Vi funderar på att försöka starta upp någon liten insamlig när Linnea kommer tillbaka, och skänka de pengar vi får in till det här djurhemmet. Vi tänkte dock åka och besöka stället först för att se så man vet vad för slags organisation det är innan man drar igång nåt. Vi får se! 
 
Här är i alla fall lilla Tobbe, den magra korthåriga, och brorsan Tiko, som är i lite bättre skick, vid kvällens utfodring. Överkokt ris och torrfoder (och vatten såklart), mycket uppskattat av dom båda! Som ni ser är Tobbe i princip bara skinn och ben den stackarn. Han visar i alla fall på god aptit vilket jag tar som ett gott tecken. 
 
 
Dom är trots allt otroligt charmiga dom här två, så himla glada och goa. I början var dom väldigt skygga men nu har dom förstått att det är mat som gäller när vi är i farten så nu kommer de glatt springandes när man ropar på dom. 
 
/Matilda
 

Kommentarer

Postat av: Ma Barbro

Publicerad 2014-04-08 19:15:43

Vilka söta vovvar! Synd om Tobbe . Har han mask i magen kanske? Finns det avmaskningsmedel att köpa?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela