Linnéas och Matildas blogg

Fem månader av äventyr

Vardagsäventyr och Earth hour i La Paz

Publicerad 2014-04-09 15:35:15 i Allmänt,

Vad gör man en helg i La Paz när man har alldeles för mycket jobb och plugg men ändå vill uppleva något annat än datorns bleka sken? Det fick bli en expedition i närområdet helt enkelt. Vi hade länge tittat på de inbjudande höjderna på andra sidan floden som man ser från huset. Därifrån skulle man säkert ha en schysst utsikt och chans på lite djurliv i bästa fall. Sagt och gjort, upp innan soluppgång och försöka hitta en väg upp. 40 minuter senare är vi plats, en suverän utsikt! Frosten ligger fortfarande i gräset, inte undra på att man fryser när man går upp på morgonen, brrrr!

En stund senare går solen upp, vi njuter i solen, och så hittar vi också viscachor och lite kolibrier. En bra start på dagen :)

På kvällen var det Earth hour över hela jorden. Såklart vi skulle vara med! Vi laddade upp med alla frukter vi kunde hitta (och lite till visade det sig, då en frukt avslöjade sig som en skum form av avokado när vi öppnade den :)). Vi fixade också kanongott käk i form av ”garlic fish”, som är populärt i Amazonas. Sedan var det dags för det dignande fruktfatet. Det finns bland annat en rad frukter från släktet Passiflora (passionsfruktssläktet) här som var kul att testa. Poängen delas ut enligt följande: granadilla, maracuya och mango i topp, ananas, vindruvor, tuna (kaktusfrukt), jordgubbe, äpple, päron, banan, lime, apelsin. Persika, fikon och tumbo var halvbra. Tråkfrukter var guava, lima plus en okänd Passiflorafrukt.

/KaMA

Lite spänning :)
Kallt!!
Här bor vi (typ lite till vänster om mitten).
Schysst utsikt!
Morgonsolen värmde gott!
 
 
Viscachor och kolibrier blev en bonus!
Earth hour a La Paz :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: MaBarbro

Publicerad 2014-04-10 21:13:47

Härlig upplevelse! Åh så fin bild på dej Matilda ,på klippan i soluppgången .

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela