Linnéas och Matildas blogg

Fem månader av äventyr

Senaste veckan i Lä Päz

Publicerad 2014-05-03 01:16:42 i Allmänt,

Vardagen består just nu mest bara av sjukt massa plugg, det är bara fem veckor kvar snart och vi har just bara några saker kvar. Fem tentor, fyra presentationer och ett kärt kandidatarbete att slutföra, men vi är så himlans bra så det kommer gå som smort;)
Denna lilla knatte har Linnéa saknat när hon var i regnskogen. Han växer som bara den! Nästa vecka ska vi försöka ta oss till hundhemmet för att se vad vi kan bidra med.
Vi läser en kurs Animal Behavior, och vi hade som uppgift att åka till Zoot för att studera djur. Vi fick komma på frågeställningar och hypoteser själva. Så i fredags åkte vi dit för att..
..studera dessa spännande varelser.Vi ville jämföra beteendet mellan de pumor som var tillsammans i ett stort hägn och den ensamma puman som var i ett jätte litet hägn...
...låter säkert spännande, men nej. Glada att vi laddat upp med andra saker som gjorde tillvaron lite mysigare:)
I lördags fick vi ett kärt besök av Sofia och Per som är ute på sin 6 månader långa resa. Vi lyxade till det med fin restaurang, god mat och vin:)

På söndagen åkte vi till El Alto för att gå på 16 de Julio, det är en gigantisk marknad som säljer allt från diskborstar, bilar och djur. Vi hade så klart stora planer på att få fynda men det var mest skit. Trots dåligt flyt med shoppandet var det roligt att ha varit där. På bilden ser ni utsikten från El Alto ner påLa Paz.
 
Marknaden
Vi ville inte att Sofia och Per skulle lämna La Paz utan att dricka Api och äta pastel. Api är en varm soppa, lite likt fruktsoppa, man blandar en söt majssoppa med typ en fruktsoppa. Låter sjukt äckligt och ser lika äckligt ut men det är riktigt gott. Pastel (paj på spanska) är en jätte tunn friterad pirog med lite ost i mitten och florsocker utanpå. Mums:)
 
På tisdagar har vi en seminariekurs som innebär obliatorisk fika. Så varje måndag står vi och försöker baka ihop något ätbart. Men att baka här är inte som att baka hemma, ugnen är åt helvete och ingredienserna smakar annorlunda. Denna måndag var ingen bra bakdag, att misslyckas med kladdkakemuffins är som att det vore svårt att bre en smörgås.
Vi har varit lite dåliga med att visa bilder från skolan men här kommer två stycken från övervåningen.
I sommar tar vi vår kandidatexamen, vi har pluggat tre år och kommer snart börja på mastern. Man skulle kunna tänka sig att studierna ligger på en helt annan nivå nu än när man gick på högstadiet, men ibland blir man förvånad. I onsdags hade vi fått instruktionerna om att fånga in en fluga, göra en bur som man kunde se in i samt ta med socker och vatten. När vi väl kommer till skolan på onsdagen är för det första läraren försenad en timme och sedan ska vi sitta och studera flugorna Flugson och Flugilina och skriva upp deras beteende kring sockret. "Jätte spännande", och efter 40 min fick vi gå. Himla värt att gå till skolan, inte alls bittra.
Det här är Flugson och Flugelina, ja ni ser rätt det är bara en fluga. Vi hade missat att vi skulle ha två så vi döpte om samma fluga och studerade den flera gånger:)
Idag är en bra dag. Vi har fått ut hemtentan och vi har jobbat som tusan med den idag, och trot eller ej men det har gått bra! Som pricken över i:t har vi även fått ett djuribur nu:) När vi skulle gå för att köpa lite saker till maten så sprang vi på denna lilla krabbat, det här är Linus och han är vår nya familjemedlem:) Han verkar dock väldigt trött och kanske lite hungrig men ingen av oss har direkt erfarenhet av bebismöss, vi gör så gott vi kan och hoppas att han ska överleva!
Vad vill en bebismus ha för mat, vatten? mjölk? vispad grädde? banan? blomkål? Svårt att veta, men Linus har allt att välja mellan:)
 
//LiMa

Kommentarer

Postat av: Amer

Publicerad 2014-05-03 08:46:52

Lycka till med skrivandet! :-) Hur tror ni att hyresvärden och grannen skulle reagera om ni sa att ni hade en bebismus som husdjur? :-)

Postat av: MaBarbro

Publicerad 2014-05-03 20:56:35

Musen äter kanske samma som en hamster, frön och nötter och sånt. Söööt han är 😊 . Hur gick det med pumorna? Den såg slö ut den på bilden.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela